Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019



💥💥ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ- ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ! 👌
Δεν θα ήταν τέλειο αν τα λουλούδια διαρκούσαν για πάντα; 
Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις ένα λουλούδι από ένα βιβλίο. Με λίγα λόγια, θα δημιουργήσεις ένα διακοσμητικό σε σχήμα λουλουδιού, χρησιμοποιώντας ένα παλιό αχρησιμοποίητο βιβλίο! Αυτή η χειροτεχνία είναι εύκολη και γίνεται με χαρούμενο και αβίαστο τρόπο, ενώ αποτελεί και μια ωραία ιδέα για δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού τα λουλούδια είναι σήμα κατατεθέν του.
Τι θα χρειαστείς για το λουλούδι από βιβλίο;
Ένα παλιό βιβλίο
Σπάγκο
Γκλίτερ
Χαρτόνι
Ένα stencil σε σχήμα αστεριού
και από εργαλεία:
Ψαλίδι
Στιλό
Χάρακα
Πιστόλι κόλλας

Πώς θα φτιάξεις κι εσύ ένα λουλούδι από ένα βιβλίο;
Βήμα 1. Αρχικά πρέπει να σχεδιάσεις ένα αστέρι σε ένα χαρτόνι ή απλό χαρτί. Για αυτό τον λόγο θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιήσεις το stencil σε σχήμα αστεριού, που θα σε κατευθύνει. Κάτι τέτοιο αποτελεί αυτά τα αστεράκια που μπορεί να έχεις στο δωμάτιο σου και λαμπιρίζουν το βράδυ. Για να το σχεδιάζεις χρησιμοποίησε στυλό ή μολύβι , και αφού τελειώσεις κόψ’το.
Βήμα 2. Αν η πρόθεσή σου είναι να κρεμάσεις τη διακόσμηση λουλουδιών και όχι να την τοποθετήσεις σε ένα βάζο, κάνε μια μικρή θηλιά από νήματα για να το κρεμάσεις και να το τοποθετήσεις εν μέρει προς το παρόν.
Βήμα 3. Αφαίρεσε περίπου 10 έως 20 σελίδες από το βιβλίο.
Βήμα 4. Με το ψαλίδι κόψε τις σελίδες σε μικρά τετράγωνα, ίδιων διαστάσεων. Το μέγεθος εξαρτάται από σένα, αν και προτείνεται να είναι 5×5. Θυμήσου να τραβήξεις καθοδηγητικές γραμμές με τον χάρακα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.
Βήμα 5. Στη συνέχεια γύρισε τα μικρά τετράγωνα ώστε να πάρουν μορφή κώνου, αφού θα αποτελέσουν τα πέταλα του λουλουδιού. Βεβαιώσου ότι όταν το κάνεις αυτό, το κάνεις με τέτοιο τρόπο ώστε ένα σημείο να βγαίνει από το ανοικτό άκρο κάθε κώνου. Καθώς δουλεύεις, χρησιμοποίησε κόλλα για να κρατήσεις το κάθε σχήμα κώνου ενωμένο.
Βήμα 6. Αφού τελειώσεις με τους κώνους, έρχεται η ώρα να τους διακοσμήσουμε με γκλίτερ για να διαμορφωθεί το λουλούδι. Εφάρμοσε θερμή κόλλα σε μια γραμμή γύρω από την εσωτερική άκρη του κάθε κώνου και, στη συνέχεια, πασπαλίσε το με γκλίτερ πριν η κόλλα προλάβει να στεγνώσει.
Βήμα 7. Τώρα έρχεται το συναρπαστικό μέρος ,να συνδυάσεις δηλαδή όλα τα πέταλα λουλουδιών για να δώσεις τη τελική του μορφή. Θυμάσαι αυτό το αστέρι που έκοψες στην αρχή; Ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό το αστέρι θα σε καθοδηγήσει στις προσπάθειές σου να τοποθετήσεις ομοιόμορφα τα πέταλα. Πάρε το πιστόλι κόλλας σου και προσθέσε ένα από τα πέταλα σε κάθε ένα από τα σημεία του αστεριού.
Βήμα 8. Αφού τοποθετήσεις τα 5 πρώτα πέταλα στις κορυφές του αστεριού, μπορείς να γεμίσεις τα ενδιάμεσα κενά προσθέτοντας παραπάνω κώνους. Θα καταλήξεις να κρατάς ένα άνθος σε σχήμα πενταγώνου.

Βήμα 9. Αφού τελειώσεις το γέμισμα με τα πέταλα μπορείς να προσθέσεις μια έξτρα σειρά πετάλων, πάνω από αυτή που έχεις ήδη φτιάξει.
Βήμα 10. Τώρα μπορείς να κάνεις το κέντρο του λουλουδιού. Για να γίνει αυτό, κόψε έναν μικρό κύκλο χαρτονιού που ταιριάζει. Στη συνέχεια, κόλλησε έναν κύκλο σελίδας βιβλίου στην κορυφή του, έτσι ώστε να μπερδεύεται με το υπόλοιπο λουλούδι.
Βήμα 11. Προαιρετικά μπορείς να γράψεις κάτι στο κέντρο του λουλουδιού ή να το πασπαλίσεις με γκλιτερ.
Βήμα 12.Μπορείς τώρα να το τοποθετήσεις με κόλλα,ολοκληρώνοντας τη διακόσμηση του λουλουδιού σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου