Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

🛳🚢 ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ 👌













Θετικά μηνύματα για την κυπριακή ναυτιλία στέλνει η επιτυχής διοργάνωση του συνεδρίου "Ναυτιλιακή Κύπρος 2019", κάτι το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου στο InBusinessNews, μας επιτρέπει να στοχεύουμε πιο ψηλά στο να ανταγωνιστούμε πλέον τα πρωτοκλασάτα κέντρα του κόσμου όπως Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, ο διεθνής Τύπου που κάλυψε το συνέδριο επισημαίνει ότι η Κύπρο ψηλώνει το προφίλ της σε ό,τι αφορά την ναυτιλία και κατατάσσεται ανάμεσα στους κύριους ναυτιλιακούς παίκτες.
Περαιτέρω προοπτικές για την κυπριακή ναυτιλία
Πρωτοφανής συμμετοχή ήταν η συμμετοχή στο φετινό συνέδριο, ενώ όπως επισήμανε η κ. Πηλείδου τα σχόλια που έλαβε από τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο ήταν πως «πρόκειται για το καλύτερο συνέδριο που έγινε ποτέ από πλευράς συμμετοχής, αλλά και από πλευράς ποιότητας ομιλητών. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πολλοί από τους πελάτες μας τόνισαν τον μεγάλο αριθμό συναντήσεων που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με άτομα που παρευρέθηκαν στο συνέδριο για την ανάπτυξη συνεργασιών, που είναι και αυτός ένας από τους κύριους στόχους του συνεδρίου να δώσει την ευκαιρία και στους εκθέτες και σε κυπριακές εταιρείες ευρύτερα να κάνουν το networking που χρειάζεται, δημιουργώντας έτσι περισσότερες προοπτικές για συνεργασίες σε όλο τον κόσμο».
Η Υφυπουργός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν πλοιοκτήτες από όλο τον κόσμο. «Δηλαδή πρώτη φορά είχαμε εκπροσώπους χωρών πέραν της Ελλάδας και της Ευρώπης που επικεντρωνόμασταν. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα εν λόγω άτομα την Κύπρο και πόσο εξελιγμένη είναι ως ναυτιλιακό κέντρο, διότι άλλο είναι να το διαβάζεις απλά ότι η Κύπρος είναι στον χάρτη και διαφορετικό είναι να ζήσεις από πρώτο χέρι την εμπειρία του maritime Cyprus. Θετικά σχόλια είχαμε και από άτομα που ήρθαν από την Μέση Ανατολή. Οπόταν θεωρώ ότι το συνέδριο άνοιξε προοπτικές το συνέδριο και εμείς ως Υφυπουργείο είχαμε πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις, στο πλαίσιο του συνεδρίου, και ελπίζουμε ότι θα ανοίξουν πόρτες και για μας ως κυπριακή ναυτιλία αλλά και για τους πελάτες μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου