Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019




💥💥ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!👌👌
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναβάθμισης του Συστήματος Πληροφοριών Γης του Κτηματολογίου, η οποία σε πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Διευθυντής του Κτηματολογίου κ. Ανδρέας Σωκράτους ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου 6 μήνες, είναι αρκετά προχωρημένη σε συνεργασία με την εταιρεία που έχει αναλάβει το όλο έργο και η διάρκεια του συμβολαίου είναι 18 μήνες.
Το σύστημα, όπως είπε ο κ. Σωκράτους, θα αναβαθμιστεί σε δύο φάσεις, εξηγώντας ότι αυτό αποτελείται από τρία υποστυστήματα που είναιο το τεχνικό γεωγραφικό, το νομικό που αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας και την εγγραφή δικαιωμάτων και το εκτιμητικό που καθορίζει αξίες.
Ανέφερε επίσης ότι μετά την αναβάθμιση, το σύστημα θα γίνει πιο αποτελεσματικό στο θέμα χρόνου και ταυτόχρονα θα μπορέσει το Κτηματολόγιο θα δώσει στο κοινό νέα προϊόντα.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κτηματολογίου, οι προσπάθειες που καταβάλλει το Κτηματολόγιο για εκσυγχρονισμό του, είχε ως αποτέλεσμα να του απονεμηθεί και το βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ 2018 για την δημιουργία της πρωτοποριακής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, γνωστής ως "DLS PORTAL".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου