Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018



💥💥Μόνιμη εικαστική έκθεση - αφιέρωμα στον ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ🙏👌
Με τη χορηγία του Δρος Ανδρέα Πίττα, Εκτελεστικού Προέδρου της Medochemie, η Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού αποκτά μια μόνιμη συλλογή έργων τέχνης, αφιερωμένη στον Βασίλη Μιχαηλίδη, η οποία και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού. Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, θα γίνει παρουσίαση της νέας έκδοσης του Δήμου Λεμεσού «Μες στους ανέμους τους κρυφούς, Βασίλης Μιχαηλίδης: Εικαστικές και ποιητικές προεκτάσεις».
Συγγραφείς και επιμελητές της έκδοσης «Μες στους ανέμους τους κρυφούς, Βασίλης Μιχαηλίδης: Εικαστικές και ποιητικές προεκτάσεις» είναι η Δρ. Νάτια Αναξαγόρου, Προϊστάμενη Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού και επιμελήτρια της έκθεσης και ο Λευτέρης Παπαλεοντίου, πανεπιστημιακός και ερευνητής της κυπριακής λογοτεχνίας.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης και ο χορηγός Δρ. Ανδρέας Πίττας, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Γεωργής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, και ο Δρ. Κυριάκος Ιωάννου, φιλόλογος-νεοελληνιστής. 
Ως γνωστό, τα πιο δημιουργικά χρόνια του Βασίλη Μιχαηλίδη συνδέονται με τη Λεμεσό, όπου έζησε από το 1878 έως τον θάνατό του το 1917, και όπου βρήκε ιδιαίτερη στήριξη από τους λογίους, τους εκδότες και πνευματικούς της ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου